Som ideell oberoende medlemsförening är Svensk Form en nationell representant för att stimulera form-, design- och arkitekturutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt. Internationalisering innebär också att ta världen hit och att verka för mångfald.

Svensk Form har 2800 medlemmar och är rikstäckande genom 14 ideella regionalföreningar. I Svensk Forms Företagspool ingår 48 företagsmedlemmar.

Föreningen är världens äldsta designorganisation, bildades 1845. Svensk Form utger sedan 1905 tidningen Form, som är en av de främsta medlemsförmånerna. Svensk Form arbetar nära utövare, branschorganisationer och producenter inom designområdet och riktar sig främst till branschen, designintresserad allmänhet, opinionsbildare, myndigheter och näringsliv.

Svensk Form Syd

Form/Design Center startades 1964 som en del av föreningen Svensk Form och är regionalförening i södra Sverige. Form/Design Center drivs idag med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd. 

Årets Formbärare

Den 6 oktober varje år klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades just den 6 oktober 1845.

Bli medlem i Svensk Form

Tycker du att design är viktigt och är du övertygad om att design har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle? Svensk Form har förespråkat design som samhällsutvecklande kraft sedan 1845.

Var med och påverka samhället i hållbar riktning med design
Bli del av Sveriges bredaste design-nätverk
Ta del av ett spännande utbud av workshops, kurser och stipendier
Få koll på designområdet – magasin och medlemserbjudanden

Det här får du som medlem:

1 års medlemskap i Föreningen Svensk Form
1 års prenumeration på den prisbelönta tidskriften FORM – den främsta tidskriften om nordisk design och arkitektur.
Möjlighet att engagera dig och träffa andra där du bor som tycker att design är viktigt. Föreningens regionalföreningar anordnar aktiviteter och driver designutvecklingen i 14 olika regioner.
Gratis inträde på event och seminarier i hela Sverige.
Rabatt upp till 20% hos våra 40 förmånsvänner – utvalda design- och möbelbutiker och hotell i hela landet.
Rabatt på inskickade bidrag till designutmärkelsen Ung Svensk Form.
Gratis juridisk rådgivning genom juristbyrån Brann.
 

 

Ordinarie priser för medlemskap under ett år (inkl. prenumeration på Form):

Sverige 580 kr
Student Sverige 325 kr
Norden/Baltikum 790 kr
Europa 990 kr
Övriga länder 1290 kr

 

Bli medlem här!

Form/Design Centers butik

Svensk Forms medlemmar får 20% rabatt i Form/Design Centers butik.