Ung Svensk Form 2022 har en kraft och energi som inspirerar och vill förändra. Med stor hantverksskicklighet, kreativitet och materialkänsla visas här det senaste och mest innovativa inom ung svensk formgivning. Med utgångspunkt från hundratals ansökningar från hela Sverige presenteras ett urval av 25 bidrag i Ung Svensk Form 2022.

Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som startade 1998 med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Ung Svensk Form har en viktig funktion som ett forum för formgivare, bransch, publik och medier, där viktiga frågeställningar och budskap lyfts fram med möjlighet att få undersöka fritt och gränsöverskridande.

Projektets samarbetspartners delar ut ett flertal stipendier och utställningen turnerar runt om i Sverige. Många tidigare vinnare av utmärkelsen är numera väl etablerade inom sina respektive formområden.

Ung Svensk Form 2022 bjuder in publiken att möta framtidens designstjärnor – välkommen!Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum. Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.