Fri entré

Branschsatsningar

Branschsatsningar

Form/Design Center fokuserar löpande på att skapa nya möjligheter för professionella utövare inom arkitektur, design och konsthantverk genom att främja samarbete, utveckling och hållbar tillväxt regionalt, nationellt och internationellt.

DRAWING ROOM Logo

Drawing Room

Projekt

Lokala formgivare bjuder in internationella formgivare som de beundrar till ett internationellt möte för grafisk form i dess vida bemärkelse. Ett rum för kreativitet, inspiration, internationellt kulturutbyte och kunskap. Drawing Room är en serie föreläsningar och workshops som möjliggör möten mellan utövare.

Läs mer
Going Pro 2023

Going Pro 2023

Affärsutvecklingsprogram

GOING PRO är ett affärsutvecklingsprogram där tio motiverade designers ges möjlighet att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap. Genom sin medverkan i programmet får deltagarna också presentera sitt arbete i en grupputställning på Southern Sweden Design Days ’Main location’.

Läs mer
Designpris 2023

Region Skånes designpris 2023

Nominera innan 15 februari!

Region Skånes designpris har instiftats för att premiera god design av vara, funktion eller tjänst som är av betydelse för regional utveckling. Priset uppmärksammar designdisciplinens betydelse för hållbar utveckling och lyfter fram goda exempel som kan inspirera och motivera. 2023 års pris delas ut i samarbete med Form/Design Center.

Läs mer
Formslaget 2022

Årets formbärare 2022

6 OKT 2022 / 18:45
Utmärkelse

Den 6 oktober varje år klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region.

Läs mer
Utställningen RISK på Form/Design Center

7 x konsthantverk

7 x konsthantverk är en serie med sju utställningar som genomförs under perioden 2020 – 2024 genom ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Form/Design Center. Projektet visar, genom skiftande material och uttryck i utställningarna, konsthantverkets bredd och den expertis som konsthantverkaren besitter.

Läs mer