Fri entré

Form/Design Center har nya öppettider: Ons–Lör 11–17  |  Sön 12–16  |  Mån–Tis Stängt. 

Branschsatsningar

Branschsatsningar

Form/Design Center fokuserar löpande på att skapa nya möjligheter för professionella utövare inom arkitektur, design och konsthantverk genom att främja samarbete, utveckling och hållbar tillväxt regionalt, nationellt och internationellt.

DRAWING ROOM Logo

Drawing Room

Projekt

Lokala formgivare bjuder in internationella formgivare som de beundrar till ett internationellt möte för grafisk form i dess vida bemärkelse. Ett rum för kreativitet, inspiration, internationellt kulturutbyte och kunskap. Drawing Room är en serie föreläsningar och workshops som möjliggör möten mellan utövare.

Läs mer
Going Pro 2023

Going Pro 2023

Affärsutvecklingsprogram

GOING PRO är ett affärsutvecklingsprogram där tio motiverade designers ges möjlighet att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap. Genom sin medverkan i programmet får deltagarna också presentera sitt arbete i en grupputställning på Southern Sweden Design Days ’Main location’.

Läs mer
Formslaget 2023

Årets formbärare 2023

6 OKT 2023 / 18:45
Utmärkelse

Den 6 oktober varje år klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region.

Läs mer
Utställningen RISK på Form/Design Center

7 x konsthantverk

7 x konsthantverk är en serie med sju utställningar som genomförs under perioden 2020 – 2024 genom ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Form/Design Center. Projektet visar, genom skiftande material och uttryck i utställningarna, konsthantverkets bredd och den expertis som konsthantverkaren besitter.

Läs mer