Motivering

"Med ett stramt och avskalat formspråk och med precision och stor respekt för material och hantverk såväl som rumslighet skapar Förstberg Ling arkitektur och formgivning som berör. En duo som naturligt rör sig i gränslandet mellan arkitektur och design och som bidrar till att sätta Malmö och södra Sverige på den internationella designkartan".

Den svenska designpaviljongen på London Design Fair Genom en nationell utlysning 2019 utsåg Form/Design Center tillsammans med Sveriges Arkitekter Förstberg Ling som curator och utställningsarkitekt för den svenska designpaviljongen på London Design Fair. Förstberg Ling är ett arkitektkontor som startades 2015 av Björn Förstberg och Mikael Ling. Med bas i Malmö arbetar de med både arkitektur, inredning och möbler.

Om Årets Formbärare

Den 6 oktober varje år kl. 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades den 6 oktober 1845.