Motivering

"Med passion och stor envishet driver Jenny Nordberg formområdet framåt. Hennes engagemang, som har sin bas i en hållbar samhällsutveckling, inspirerar och skapar förutsättningar för andra. Samtidigt är Jenny själv en fenomenal formgivare med konstnärlighet och experimentlusta som utmärkande drag. Vi ser framemot att följa hennes resa!”

Om Jenna Norberg  Jenny Nordberg (f. 1978) är en Malmö-baserad industridesigner (MFA), som arbetar undersökande och interdisciplinärt för att utvidga den samtida synen på design och designerrollen. Oavsett om det rör sig om ett experimentellt, konceptuellt eller kommersiellt projekt drivs hon av ett sökande efter alternativ och motstrategier till ansvarslös massproduktion.

Om Årets Formbärare

Den 6 oktober varje år kl. 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades den 6 oktober 1845.