Motivering

"Vår första tanke föll på Signe Persson-Melin, som under flera decennier verkat som inspiratör och formgivare i Malmö. Dessutom en sann vän till Form/Design Center. Signe driver en egen verkstad och tillverkar föremål med ett sinnligt och samtidigt stramt uttryck. Med tiden har vi känt igen detta som ”Signe-fikativt”. Hon har också under lång tid formgivit industriella produkter, som på ett självklart sätt blivit klassiker".

Om Signe Persson-Melin Signe Persson-Melin är formgivare och konstnär med många klassiker i lera och glas på sin meritlista. Signe har enligt många ett perfekt materialgehör och en förmåga att behålla hantverkskänslan i alla sina verk. Sedan 1985 är hon professor i glas- och keramikformgivning.

Om Årets Formbärare

Den 6 oktober varje år kl. 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades den 6 oktober 1845.