Vi firar att Svensk Form fyller 175 år och Svensk Form Syd samtidigt jubilerar med sina 75. Välkommen att ta del av föreläsningar på temat: INSPIRATION KRING MATERIAL OCH ÅTERVINNING samt korande av årets formbärare.

Program

17.30 Dorte Bo Bojesen, vd Form/Design Center inleder och hälsar välkommen.

17.35 Mats Widbom, vd Svensk Form berättar om föreningens 175-åriga historia.

17.45 Studio Kajsa Willner – Kajsa pratar om hur hon som formgivare jobbar med tvärvetenskapliga samarbeten för att utforska hållbarhet och material.

18.05 MUS (Malmö Upcycling Service) – Anna Gudmundsdottir, grundare av MUS, visar studions senaste cirkulära samarbete med textilföretaget Kvadrat.

18.25 Tarkett – Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef på Tarkett, berättar om företagets nya återvinningssystem och om hur vi tillsammans kan bidra till ett klimatneutralt samhälle.

18.45 Korande av årets formbärare

Om Formslaget

Formslaget manifesteras i samtliga av Svensk Forms 13 regionalföreningar och syftar till att visa designens kraft för individ, kulturliv, näringsliv och samhället i stort. Vid samma tillfälle koras en lokal formbärare som på sitt sätt bidrar till utvecklingen av form-, design- och arkitekturområdet i sin region.