Det finns ett växande internationellt intresse för skånsk design. Influencers runt om i världen har blicken på den dynamiska sydsvenska regionen – nu får de möjlighet att uppleva den genom kreatörerna Micha van Dinther och Magnus Wittbjers ögon.

 

"Långa, ljusa sommarnätter, med dramatiska färgskiftningar under skymningen. Men också de kullerstensbelagda gränderna på Gamla Väster i Malmö, kantade av gathus i en regnbåge av pasteller" – så beskriver TypeO kollektionen Högdager.

Projekt Make it Malmö
Kollektionen Högdager är en del i projektet Make it Malmö med syftet att synliggöra Skåne som designdestination. Varje år bjuder Tourism in Skåne och Malmö Turism in över hundra journalister och bloggare så att de kan uppleva regionen på plats och skriva om det i sina kanaler. I år ges självständiga influencers möjligheten att uppleva Malmö och Skåne på sitt eget sätt. Till sitt förfogande har de en lägenhet på cykelhotellet OhBoy, en cykel och ett busskort.

Showroom för skånsk design
För att visa upp en del av den skånska designscenen i samband med denna satsning fick en professionell curator, TypeO, uppdraget att inreda lägenheten på OhBoy Hotell med designobjekt av skånska formgivare. Uppdraget finansieras med stöd från Region Skåne och Malmö Stad och projektleds av Form/Design Center. Två inredningskoncept/kollektioner har tagits fram för perioden 1 maj – 30 sept 2018 då lägenheten bebos av tongivande influencers från hela världen, 2 – 5 dagar per vistelse.

Om TypeO
TypeO drivs av Micha van Dinther och Magnus Wittbjer. Med TypeO kombinerar de sina yrken som art director och copywriter med sitt passionerade intresse för design, gastronomi och livets goda. Med kreativiteten i grunden, formger eller väljer de föremål som tilltalar dem. I sin webbutik säljer de handplockad design och erbjuder stilrena, smakfullt formgivna produkter.

Medverkande formgivare/designföretag
Anna Gudmundsdottir
Blå Station
Britt Jönsson
David Design
Eva Wittbjer
Future Days
Gärsnäs
Hulda Järeslätt
Jenny Grettve
Jenny Nordberg
Jessica Ward
Johanna Nilsson
Jonas Lindvall
Kajsa Willner
Karin Auran Frankenstein
Karolina Brobeck
Kristina Stark
Kunsik
Lena Willhammar
Louise Hederström
Lovisa Hansson
Maria Leinonen
Minus Tio
MKID
Naemi Gustavsson
Norrgavel
Pernilla Norrman
Petra Lilja
Seoyoung Shin
Skandiform
Stefan Borselius
Studio Amanda & Matilda
Swedish Ninja
Wästberg

Kollektionerna i webbutik
Produkterna i de två kollektionerna Högdager och Lågdager finns till försäljning i Form/Design Centers webbutik.

Presskit
Här hittar du pressbilder för nedladdning: bit.ly/make-it-malmo