Kristina Stark är industridesigner utbildad vid Konstfackskolan i Stockholm samt vid Central Saint Martins College of Art and Design i London. Under många år har hon arbetat som frilans med formgivning för hemmet, köket och bordet åt ett antal uppdragsgivare såväl i Sverige som utomlands. Bland uppdragsgivarna finns bland annat Design House Stockholm, Höganäs Keramik, Boda Nova, Gense m.fl. 

Förutom att rita på uppdrag åt andra företag började Kristina 2008 att lägga grunden till sitt eget varumärke. Idag har det utvecklats till de båda varumärkena Design: Kristina Stark samt Stark. innehållande produkter som redan blivit något av s.k. klassiker och designikoner som finns till försäljning i många butiker samt museishopar.  Hennes produkter har fått ett flertal olika designpriser under åren.

Kristina säger: “Jag drivs av lusten att skapa alldeles vanliga och helt ordinära ting för vardagen som människor använder ofta och gläds av att använda. Ting som är gjorda för flitigt bruk – om och om igen. Jag söker inte efter effekter, jag söker det enkla och det lågmälda. Essensen av ett ting. Tingets kärna. Allting måste ifrågasättas för att ha ett berättigande. Att reducera är utmaningen. Det enkla är det svåra – helt enkelt.