Det finns ett växande internationellt intresse för den skånska designscenen. Influencers runt om i världen har ögonen på den dynamiska sydsvenska regionen – nu ger vi dem möjlighet att uppleva den på nära håll.

Varje år bjuder Tourism in Skåne och Malmö Turism in över hundra journalister och bloggare till Skåne så att de kan uppleva regionen på plats och skriva om det i sina kanaler. I år testar man ett nytt koncept som innebär att man ger självständiga influencers möjligheten att uppleva Malmö och Skåne på sitt eget sätt, i sin egen takt, utan förbokade och uppstyrda program. De ges utrymme att bara vara och leva som vilken Malmöbo som helst. Till sitt förfogande har de en lägenhet på cykelhotellet OhBoy, en cykel och ett busskort.

Showroom för skånsk design
För att visa upp en del av den skånska designscenen i samband med denna satsning fick en professionell curator, TypeO, uppdraget att inreda lägenheten på OhBoy Hotell med designobjekt av skånska formgivare. Uppdraget finansieras med stöd från Region Skåne och Malmö stad och projektleds av Form/Design Center. Två inredningskoncept/kollektioner har tagits fram för perioden 1 maj – 30 sept 2018 då lägenheten bebos av tongivande influencers från hela världen, 2 – 5 dagar per vistelse.

Om TypeO
TypeO är en designstudio som ägs och drivs av Micha van Dinther och Magnus Wittbjer. Verksamheten består av en webbutik som säljer handplockade föremål för hemmet och en inredningsdel där de skapar relevanta miljöer för olika varumärken, hem och andra samarbeten.

Medverkande formgivare/designföretag
Andréason & Leibel
Anna Gudmundsdottir
Blå Station
Britt Jönsson
Butler/Lindgård
David Design
Eva Wittbjer
Future Days
Förstberg Ling
Gärsnäs
Hulda Järeslätt
Jenny Grettve
Jenny Nordberg
Jessica Ward
Johanna Nilsson
Jonas Lindvall
Kajsa Willner
Karin Auran Frankenstein
Karolina Brobeck
Kristina Stark
Kullaro
Kunsik
Lena Willhammar
Lisa Hilland
Louise Hederström
Lovisa Hansson
Malmö Upcycling Service
Maria Leinonen
Minus Tio
MKID
Naemi Gustavsson
Norrgavel
Pernilla Norrman
Petra Lilja
Seoyoung Shin
Siri Skillgate
Skandiform
Stefan Borselius
Studio Amanda & Matilda
Swedish Ninja
Wästberg

Om kollektionerna
Läs mer om de två kollektionerna Högdager » och Lågdager »

Presskit
Här hittar du pressbilder för nedladdning: bit.ly/make-it-malmo