Vi gör möbler för människor. Inte för konsten eller kostnadseffektiviteten, utan för dig som ska använda den. Vi gör våra möbler för ditt hem. För hotellen du besöker och matsalarna du äter i. För dina måltider, dina möten, dina stunder för dig själv. För oss har varje möbel har sitt eget syfte. Därför gör vi varje möbel på sitt eget sätt. Men alltid med samma tanke. Den ska vara vacker att titta på, skön att sitta i och hålla för att användas. Om och om igen. Det var därför vi startade i Gärsnäs, där virket växte alldeles intill fabriken. Askträden, ekarna och den skånska rödboken. Med snickare som respekterade varje årsring och hade en passion för hantverket. Och en passion för att lära det vidare.

Det är 125 år sedan nu, och än idag jobbar vi efter samma filosofi. Med samma material, i samma fabrik och med kunskap som byggts upp i generationer. Men vårt viktigaste jobb görs inte i Gärsnäs. Det görs överallt. För oss är varje möbel en upptäcktsfärd. En resa genom tid och rum. Till hantverkets historia och formgivningens framtid. Till platsen för möbeln och dig som ska använda den. För ska vi göra möbler för människor får vi aldrig sluta undra. Aldrig sluta fråga och aldrig sluta att förundras. Vi måste alltid leta, prova, misslyckas och förbättra, tills varje vinkel är genomtänkt och varje detalj har en avsikt.

Det är så vi bygger möbler i Gärsnäs. Med klassiskt hantverk. Gedigna material. Och en aldrig sinande nyfikenhet.

Gärsnäs grundades 1897. Det är ett familjeägt företag och drivs sedan 2003 av Anna och Dag Klockby tillsammans med Åke Axelsson. Åke ritade sin första stol åt Gärsnäs 1963 och har sedan dess gett upphov till över hundra stolar. Tillverkningen sker i skånska Gärsnäs, men vill du se och känna på möblerna är du välkommen till vårt showroom i Stockholm. Där har vi inrett en våning på Skeppsbron för att du ska kunna uppleva möblerna i sin rätta miljö. Välkommen!