Business or pleasure? Denna enkla fråga fick curatorerna och formgivarna Maria O’Brian och Ebba Lindgren att börja utforska sambandet mellan dessa två världar och ställa sig frågor som: Hur påverkar idén om arbete, affärer, pengar och nöje konstnärers och designers arbete idag? Finns det en punkt där dessa områden möts, eller borde de hållas åtskilda?

Som svar på dessa reflektioner bjöds åtta konstnärer och designers in att bidra med verk på temat business and/or pleasure. Utställningen utforskar olika aspekter av ämnet som vad det innebär att upprätthålla en balans mellan arbete och privatliv, vad det skulle innebära om en persons lycka skulle påverka värdet av en valuta och hur maktdynamiken förknippad med olika yrken kan bli lekfull, till och med erotisk, när det översätts till rollspel i sovrummet.

Genom dessa olika tolkningar bjuds besökarna in att fundera över hur affärer och lust samverkar i den kreativa processen och om en harmonisk balans är möjlig – eller till och med önskvärd. Den utmanar den traditionella dikotomin mellan arbete och fritid, utforskar hur passion och affärer föder varandra och hur denna samexistens kan se ut genom konst och design.

Utställare

Isa Andersson
Martha Nash 
Sara Kallioinen Lundgren 
Pia Högman
Vera Jörgensen 
Stina Henriksson
Fredrik Paulsen 
Jihee Kim

Om Candytuft

Maria O'Brian och Ebba Lindgren är kreatörerna bakom Candytuft, en dynamisk plattform där konst och design möts på oväntade sätt. Som kuratorer och eventarrangörer specialiserar de sig på att skapa utställningar och anordna evenemang som utforskar ett brett spektrum av ämnen, ofta genom att sudda ut gränserna mellan konst, design och performance.

Genom sitt arbete som curatorer strävar de efter att tänja på gränserna för traditionella utställningsrum genom att skapa platsspecifika installationer i okonventionella miljöer. På så sätt bjuder de in publiken att interagera med konstverk och designobjekt på nya, överraskande och ofta lekfulla sätt, och utmanar därmed förutfattade meningar om hur konst och design bör upplevas och uppskattas.