Vad som nu är Malmö Gallerihelg startade år 1997 som en Gallerinatt och har sedan dess varit en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade då gallerier och konstinstitutioner har gemensamt öppet under den sista helgen i september. Besökare kommer från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångfacetterade konst- och kulturliv.

Läs mer om Malmö Gallerihelg här

Utställningar:

→ Collective Craft

En kuraterad jubileums- och samlingsutställning med verk producerade på Textiltryck Malmö, av verkstadens medlemmar, under de gångna 40 åren.

Läs mer

 

→ Silver!

Föreningen 'Nutida Svenskt Silver' fyller 60 år och firar jubileumsåret med en skimrande utställning i kreativitetens och gemenskapens tecken.

Läs mer

 

→ På liv och död

En utställning som belyser och diskuterar begravningsplatsen som grönt, andligt, multikulturellt och publikt vardagsrum i staden.

Läs mer

 

→ NOISY NEIGHBOURS 

I NOISY NEIGHBOURS studerar tankesmedjan CSAM processer och metoder som bibehåller och möjliggör stadens blandade vitalitet och tillåter ljud, industri och rörelsen.

Läs mer

 

→ COMMON GROUNDS

Se en publik miljö byggt av spillmaterial växa fram när designstudion Malmö Upcycling Service bjuder in Londonbaserade RESOLVE COLLECTIVE till Hedmanska gården. Det ges även möjlighet för besökare att hjälpa till att bygga.

Läs mer

 

Seminarium:

→ Föreläsning: Common Grounds

Malmö Upcycling Service (M.U.S) och RESOLVE COLLECTIVE ger en föreläsning om cirkulär design och om att jobba platsspecifikt med lokala aktörer och medborgare. Seminariet görs i samband med bygget av utställningen Common Grounds som tar plats på Hedmanska gården

Läs mer

 

Filmvisning:

→ Nordisk Panorama Film Festival

Nordisk Panorama Film Festival tar med de bästa nordiska kortfilmerna och dokumentärerna till Malmö, Sverige. På Form/Design Center visar vi en av festivalens filmer på plan 3.

Läs mer

 

Workshops:

→ Drop-in verkstad för barn

Skapande verkstad med tema arkitektur för barn och unga. Ett bord står dukat med allt barnen behöver för att utforska sin kreativitet.

Läs mer

 

Caféerbjudande:

→ Gallerifika

Njut av en smaskig gallerifika bakad på plats i vårt café. Kaffe och päronkaka för 70kr.

 

Rea i Butiken:

→ 15% Designrea

Endast under Malmö Gallerihelg får du 15% rabatt på hela sortimentet! (*Gäller ej våra tillfälliga utställningskollektioner, ”Silver!” och ”Collective Craft”)