Mingel, föreläsningar, debatt och diskussion präglar dagarna som genomförs i samarbete med olika organisationer – både lokalt, nationellt och internationellt. Språket är varierat; den 1 september är alla presentationer på engelska (med vissa diskuterande samtal på svenska) och den 2 september är alla presentationer på svenska (samt någon dansk/norsk gäst).

Årets Arkitekturdagar bjuder på spaningar från de fem nordiska huvudstäderna, samtal om skönhet, reflektioner kring digital materiell praktik och hantverkets arkitektur, regionutveckling i Kina, arkitektur i den Antropocena tidsåldern och mycket mer.

Sveriges Arkitekter genomför årligen Arkitekturdagarna i samarbete med Form/Design Center. Detta välbesökta nationella arrangemang är kostnadsfritt och samlar ett stort antal föreläsare, debattörer och samarbetspartners. Eventet lyfter arkitektur i alla skalor – både globalt och nationellt.

Arkitekturdagarna har varje år temat “Framtidens arkitektur och framtidens arkitektroll” och evenemanget genomförs av Sveriges Arkitekter på Form/Design Center. Arkitekturdagarna 2021 är uppdelade i fyra halvdagar med varsitt fördjupat tema. 

Onsdag 1 september

ARCHITECTURE IN THE ANTHROPOCENE (ENGLISH)

Har vi gått in i en ny tidsålder, en där människan har påverkat alla naturliga system på planeten? Det menar forskare som under de senaste 20 åren har lyft fram antropocen som ett begrepp för att beskriva människans roll i planetens förändringar, förändringar som har accelererat sedan 1950-talet.Lyssna på presentationer om antropocen och på samtal om hur det påverkar rollen som arkitekt.

9.00 Välkomna till Arkitekturdagarna 2021

9.15 The Anthropocene and its implications for environmentalism

9.50 A world of limits

11.15 The architect in the Anthropocene


 
ARCHITECTURE IN A GLOBALISED WORLD (ENGLISH)

Vi spanar ut I världen och möter globala kolleger och deras tankar om allt ifrån regional utveckling i södra Kina, via internationella hållbarhetsfrågor där ingenjörskonst möter arkitektur, till digitala verktyg och hantverk i Melbourne.

13.00 Välkomna

13.10 Worlds less traveled

13.40 Urban design and global challenges

14.10 Urban experimentation on a Greater Bay Area scale

14.50 Architecture of new balance

15.05 Towards regenerative design

15.45 Digital material practice: the agency of making

16.45 The design of the encounter