Inspirationsföreläsning

Keramiker Lena Willhammar och krögare Daniel Berlin
Som ett exempel på ett framgångsrikt samarbete mellan designer och besöksnäring gästas eventet av keramiker Lena Willhammar och krögare Daniel Berlin, som samarbetat sedan flera år. Tillsammans tar de fram produkter i porslin där känslan för maten och konsten samverkar.

Servisen som de gemensamt vidareutvecklat sedan start är framtagen för att skapa en helhetsupplevelse kring middagen och innehåller drygt 30 delar. Var del har sin givna uppgift, allt för att maximera smakerna och dofterna hos samtliga avsmakningsrätter på menyn. Alla produkter formges och tillverkas i små serier av Lena Willhammar studio i Åhus.

Om Business speed dating
I samarbete med en nyetablerad innovationsarena inom Tourism in Skåne genomförs en serie nätverksträffar för att skapa möten mellan designers och företag från olika näringar.

Vid ett antal tillfällen under året kommer vi att hålla speed dating-event där formgivare ges möjligheten att träffa representanter från utvalda branscher – ett tillfälle att konkret hitta nya affärskontakter och affärsmöjligheter. Mötena sker utan förbehåll och deltagarna förbinder sig inte till något.

Vill du delta?

Representant från besöksnäring
Anmäl ditt intresse om att delta till Maria Lindblom på Tourism in Skåne, maria.lindblom@skane.se, senast tis 13 mars 2018.

Designer
Ladda ner ansökningsblankett här: Ansökan Business speed dating. Ansökan mailas in till Terese Alstin på Form/Design Center, terese@formdesigncenter.com, senast tis 13 mars 2018.

Krav för designer: Färdigutbildad utövare inom produktdesign, industridesign, möbeldesign eller konsthantverk med några års arbetslivserfarenhet. Verksamhet baserad i Skåne.

För mer information kontakta Terese Alstin, terese@formdesigncenter.com.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Form/Design Center och Tourism in Skåne
FÖR VEM: Branschutövare inom form, design och arkitektur
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Begränsat antal platser. Ansökan sker genom open call.