Det första seminariet behandlar delningsekonomi ur ett planerande perspektiv med fokus på bland annat mänskliga beteenden, mönster och framtidsspaningar.

Som talare välkomnar vi antropologen Katarina Graffman och PR- och reklamprofessorn Jacob Östberg. Tillsammans har Katarina Graffman och Jacob Östberg skrivit den omtalade boken ”Vi är vad vi köper: konsumtionskulturen är här för att stanna” (2018), en bok om dagens konsumtionskultur.

Moderator för de tre seminarierna är Lars Mogensen som bland annat är aktuell som programledare för radioprogrammet Filosofiska rummet i P1.

Tema delning – planera, bygga, bo är en seminarieserie i samverkan mellan Miljöförvaltningen Malmö Stad och Form/Design Center med syfte att belysa delningsekonomi inom stadsutveckling ur tre perspektiv – planera, bygga och bo.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Miljöförvaltningen Malmö Stad och Form/Design Center
FÖR VEM: Alla
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Ingen

 

Se de andra seminarierna

 

Tema Delning – Bygga med arkitekten Agnes Jensen-Carlén från Boverket, Christer Malmström, professor och chef vid institutionen för arkitektur och byggd miljö vid Lunds Tekniska Högskola och Hans Willehader, arkitekt och kontorschef på Kjellander/Sjöberg i Malmö.

 

Tema Delning – Bo med återbruksdesignern Daniel Wollin, Ann Edberg – VD och grundare av Ett tak två generationer och Maja Manner – processtrateg inom samhällsutveckling hos ÅF.