Vad som nu är Malmö Gallerihelg startade år 1997 som en Gallerinatt och har sedan dess varit en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade då gallerier och konstinstitutioner har gemensamt öppet under den sista helgen i september. Besökare kommer från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångfacetterade konst- och kulturliv.

Läs mer om Malmö Gallerihelg här

Utställningar:

→ I egen regi – Pengar, ansvar, risker & arkitektur

Kan en förändrad arkitektroll leda till bättre hus? I utställningen presenteras ett urval av pågående byggen och nyligen färdigställda hus som tagit form i annorlunda bygg- och planeringsprocesser.

Läs mer

 

→ Unplugged – Visioner för en vardag med begränsad el

En utställning om hur design kan bidra till ett gott liv i en vardag utan konstant tillgång till el.

Läs mer

 

→ Innovation C firar 20 år

Tjugo år efter succépremiären på Milanomässan presenterar Blå Station jubilaren i finkläder: Innovation C nu helt monokrom.

Läs mer

 

→ Nomadisk Paviljong

Nomadisk Paviljong är en mobil paviljong med inspiration från skogen och näver som byggnadsmaterial. Genom den temporära mötesplatsen möjliggörs arrangemang på olika platser så att kunskap om bland annat hantverkstraditioner, skogsbruk och minoritetskulturer kan göras tillgänglig för en bredare publik.

Läs mer

 

Filmvisning:

→ Att skapa arkitektur – 20 år med Skånes Arkitekturpris

Sveriges Arkitekter Skåne visar filmen 'Att skapa arkitektur' som lyfter fram vad arkitektur är och berättar om några av de projekt som fått utmärkelsen Skånes arkitekturpris.

Läs mer

 

→ Nordisk Panorama: Cinema Walk

I 'Cinema Walk' flyttar ett urval av filmbidragen i 'Nordisk Panorama Film Festival' ut i staden! Form/Design Center är glada att kunna visa kortfilmen 'Oslo Tales' av André Chocron.

Läs mer

 

Workshops:

→ Drop-in verkstad för barn

Skapande verkstad med tema arkitektur för barn och unga. Ett bord står dukat med allt barnen behöver för att utforska sin kreativitet.

Läs mer

 

→ Nomadisk Paviljong + Näver – det beresta materialet

Pia Högman bakom projektet 'Nomadisk paviljong' och Kerstin Sylwan och Bror Forslund från projektet ’Näver – Det beresta materialet’ bjuder in till workshop och föreläsning på Hedmanska gården om björknäverns mångsidighet och kvaliteter.

Läs mer