Besöken sker utomhus i grupper om 5 personer som tar sig runt till de olika platserna i byn. Vid anmälan har man också möjlighet att boka lunch på Stationen Röstånga som öppnat för säsongen (information om detta kommer i ett separat mail inför besöket).

Medverkande aktörer:

RUAB och Röstånga Tillsammans Nils Philips och Anna Haraldsson berättar om RUAB och Röstånga Tillsammans och hur man långsiktigt förvaltar det kollektiva arbetet för en hållbar lokal utveckling i byn. Röstånga konsthall Andreas Kurtsson, konsthallschef Röstånga konsthall, berättar om arbetet med Den platta jorden – ett nytt nätverk för utforskande av regionalitet genom konsten. Samverkansprojektet består idag av parterna Malmö konstmuseum, Röstånga konsthall, Tjörnedala konsthall, Ystads konstmuseum och Åstorps konsthall. R:ekobyn Arkitekt Sara Ericsson med flera berättar om och visar det pågående arbetet med R:ekobyn. Mycogreens / GrowHub Viktor Zaunders med flera berättar och visar grödor från det lokala odlingsföretaget Mycogreens / GrowHub. Röstånga energikooperativ Medlemmar från Röstånga energikooperativ berättar om arbetet med att starta och driva ett energikooperativ.  

ANMÄLAN: Boka din plats i formuläret nedan:

Invajo.com

 

Programserien för En annan landsbygd produceras av Form/Design Center och genomförs med stöd från ARQ – Stiftelsen för arkitekturforskning. Utställningen är producerad av Rian designmuseum, i samarbete med arkitekten Angelica Åkerman, med stöd från ARQ – Stiftelsen för arkitekturforskning.