Se samtalet från Island här

Bryt barriärerna i byggandet av framtidens hållbara och klimatvänliga livsmiljöer.

Framtidens byggande måste vara hållbart – men hur ska vi bygga i framtiden? Med vilka typer av material, och vilken roll spelar arkitekturen i omställningen mot ett hållbart byggande?

Utmaningarna inom byggbranschen är uppenbara: Byggnader står tillsammans för cirka 40 procent av de globala CO2-utsläppen. Och det mesta av en byggnads klimatpåverkan kommer från byggmaterial, konstruktion och rivning. Den goda nyheten är att något kan göras åt det!

I olika samtal på de nordiska demokratifestivalerna ska SUSTAINORDIC genom Nordiska ministerrådets initiativ Nordic Sustainable Construction undersöka hur vi kan börja omsätta ord, kunskap och tekniska lösningar till handling.

Vi kommer att diskutera de barriärer som hindrar oss från att gå över till hållbara och cirkulära metoder inom arkitektur och konstruktion och vi kommer att identifiera möjligheter att katalysera den nödvändiga förändringen.

Medverkande

Arnhildur Palmadottir, Architect, FAÍ sap arkitektar

Sigríður Ósk Bjarnadóttir, Director of Sustainability, Hornsteinn/BM Vallá

Hulda Hallgrímsdóttir, Project Manager, Economic and Urban Development

Eventet arrangeras av SUSTAINORDIC – Sustainable Construction Materials and Architecture som är en del av Nordiska ministerrådets initiativ, Nordic Sustainable Construction.

Välkommen till Nordens hus den 17 September kl. 14.00–14.40.