Formgivarna Lisa Darland (SE), Pia Angela Rasmussen (DK) och Ida Blichfeld (DK) träffades på Det Kongelige Akademi i Köpenhamn där dem utvecklade olika metoder i deras arbete med textilier och materialitet. Till Southern Sweden Design Days 2023 möts formgivarna i ett samarbete där de med hjälp av hantverk, narrativ och performativitet komponerar ett mjukt stilleben.

Gruppen arbetar som ett nomadiskt textilkollektiv och resonerar kring frågan om funktion och estetik. De försöker mixa och återinstallera textildesign och frågar hur dem som designers kan hitta ett gemensamt språk i balansen mellan dissonans och harmoni. Genom att komponera textilierna och föremålen i ett mjuk stilleben strävar de efter att undersöka utrymmet mellan föremålen och detaljerna inuti. Från trådens vibrationer och färgens uttryck till narrativa berättelser.

I Soft Balance söker formgivarna efter en professionell gemenskap och försöker hitta sin roll i balansen mellan hantverk, industri, traditioner och den ständigt utvecklande teknologin med utmaningarna i dagens samhälle. Kliv in i en mjuk upplevelse där du kan titta, interagera och röra.