I samarbete med Folkets park i Malmö har konceptet ”PRE-SSDD” tagits fram som en upptakt till designfestivalen och visa på vad som komma skall under festivaldagarna i maj. Folkets Park är Sveriges äldsta folkpark, en grön oas och upplevelsedestination i urbana Malmö.  

PRE-SSDD sammanfaller med Southern Sweden Design Days programsläpp och blir den första inblicken i programmet. Här visar nio deltagare upp tidigare verk, work-in-progress och visioner. Objekten som visas har bland annat fokus på lokaltillverkning, återbruk, möbel- och industridesign och är exempel på designprocessens olika steg från idé till färdig produkt.  

Medverkande

Pia Högman
Pampas
Lisa Darland
Open Studio
SPOK
Ellen Bjerborn
Viktor Johansson
Robertson Redesign
Malmö Uppfinnarklubb

SOUTHERN SWEDEN DESIGN DAYS 2023

Den 25–28 maj 2023 hålls tredje upplagan av Southern Sweden Design Days – en ny internationell designfestival i Malmö som arrangeras av Form/Design Center. Under fyra dagar skapas en plattform för alla tänkbara discipliner inom design och staden fylls av utställningar, seminarier, workshops, nätverksevent och festligheter på en mängd olika platser.

Southern Sweden Design Days är öppet för besökare i alla åldrar och riktar sig mot en bred allmänhet såväl som professionella besökare. Både nationella och internationella aktörer är välkomna att delta.