Innovation C föddes bland affärsresenärerna på Arlanda. Unge studenten Fredrik Mattson spanade in hur nylanserade laptops osäkert balanserade på knän och stolsryggar mellan flygavgångarna. Här behövdes en helt ny möbeltypologi: ett sittredskap för den moderne storstadsnomaden ständigt på språng. Och med en tydlig grafisk profil som lockar till att upptäcka alla möjligheter. Aha, ryggstödet är också ett bord. Man kan sitta som i en fåtölj! Det är bara att välja: vila eller arbeta. Och så kan man svänga runt ett varv och ta in utsikten eller hålla koll på nästa flygavgång.

Två decennier efter lanseringen har Innovation C blivit ännu mer självklar i en samtid där vi överallt lever ständigt uppkopplade tillsammans med våra mobila digitala apparater. 

Blå Station

Blå Station startades 1986 av formgivaren Börge Lindau. Han hade som startidé ett enkelt designkoncept: att kring runda ringar av björk skapa ett rikt varierat program av stolar, bord och pallar, både för hemmet och för offentliga miljöer. Idag har uttrycken, materialen och formerna vuxit fram genom ett nära samarbete med nya formgivare, nya processer och industrier, men filosofin kvarstår.

Fredrik Mattson

Fredrik Mattson är utbildad möbeldesigner och inredningsarkitekt. Han tog examen från Konstfack i Stockholm 2002. Innan dess studerade han möbelsnickeri i flera år.