I samband med att utställningen Svensk Bokkonst visas på Form/Design Center har Svenska Tecknare bjudit in den grafiska formgivaren och illustratören Sofia Djerf för ett samtal med Maina Arvas, chefredaktör för Tecknaren. Sofia har formgivit en av de av Svensk Bokkonst utvalda böckerna – Tingen av Jenny Lindhe (Breadfield Press, 2022). 

Sofia Djerf är grafisk formgivare och illustratör, baserad i Malmö. Hennes arbete kretsar kring trycksaker, framför allt böcker. Hon drivs av samarbete och arbetar analogt så långt det är möjligt i processen. Hon är verksam sedan 2010, utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) i Göteborg och School of Visual Arts i New York, och har fått flera utmärkelser, däribland utvald i Svensk Bokkonst 2020 och 2022.

Om Tecknaren

Tecknaren är en tidning om professionell bild och form. Den bevakar illustration, grafisk form, animation och serieteckning genom reportage, intervjuer, analyser och essäer, och speglar gärna bevakningsområdena i andra fält eller genom internationella utblickar.

Tecknaren nummer 1, 2024 innehåller ett porträtt av den indiska designern Pallavi Agarwala, ett reportage om pekböcker och småbarnsböcker, en essä om svensk seriealbumshistoria, och en analys av animerade filmer om magisk vänskap.