Genom kollektionen RECOUTURE strävar Pampas efter att uppmuntra till en återvärdering av det som redan finns, att omforma och verkligen bry sig, och att använda hantverket för att berätta en historia. RECOUTURE är en fusion av historiska tyger och innovativ design, där AI har varit en del i skapandeprocessen. Denna samling representerar en bro mellan tradition och framtida mode. Plaggen och accessoarerna som presenteras under kollektionen är skapade från deadstock samt secondhand-tyger, -kläder och -accessoarer. 

Utöver visningen, erbjudes en omslutande upplevelse som kombinerar visuella effekter, ljudmiljöer och inslag i rummet med andra utställare.

Medverkande

Modevisningen är ca 20 minuter lång.

OM SOUTHERN SWEDEN DESIGN DAYS

23–26 maj arrangerar Form/Design Center Southern Sweden Design Daysför fjärde året i rad. Under fyra dagar fylls Malmö med utställningar, seminarier, workshops och festligheter på mer än 70 olika platser i staden. 

Southern Sweden Design Days bjuder in besökare från hela världen att utforska design med fokus på hållbarhet, utveckling och innovation – från konstnärligt progressiva objekt till exempel på hur överblivet industrimaterial kan få nytt liv. Gallerier, butiker, showrooms och designers studios är öppna för besökare.

Lokstallarna i Kirseberg är festivalens huvudarena med 6 000 kvm utställningar, livestudio inför publik, aktiviteter för barn och unga, matverkstad och mycket mer.