I projektet Fabricate har Åsa Pärson i 134 små provvävar, 15 x 17 cm, skissat fram textiler med olika egenskaper. I arbetet skiljer hon på textilens känsel och känsla, dvs hur materialet beter sig i hennes hand och hur det känns mot hennes hud mot hur det ser ut. Hon har arbetat med tre grundbindningar, som mest på 10 skaft, och använder olika naturfibrer i varp och väft. Genom att enkelt byta ut en komponent ges ett nytt resultat, en ny yta eller en ny känsla, som ibland blir en association till något helt annat bortom vävningen.

Utöver projektet Fabricate kommer Åsa att berätta om arbetet med möbeltyger till Nationalmuseums restaurang och sitt samarbete med textilföretaget Kvadrat A/S.

Åsa Pärson är utbildad vid Textilhögskolan i Borås och har en MFA från Konstfack. Utöver sitt eget arbete och olika uppdrag arbetar hon som lärare i handvävning på Konstfack. Inspiration och kunskap hämtar hon på olika resor och kurser, många gånger till Asien. Hon ställer regelbundet ut både i Sverige och utomlands, just nu är hon aktuell med utställningen Tillfällig dekor på Konsthantverkarna i Stockholm.

Läs mer om utställningen Fabricate här.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Form/Design Center och Staden Malmös Hemslöjdsförening
FÖR VEM: Alla
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Anmäl er gärna här.