Drawing Room bjuder lokala formgivare in internationella formgivare som de beundrar till ett internationellt möte för grafisk form i dess vida bemärkelse. Denna gång har Malmöbaserade Arad Golan Coll bjudit in spanska formgivaren Laura Liedo.

Eventet sker i samarbete med Illustratörcentrum som är på plats och har release för katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2023 – en prisbelönt katalog med 212 illustratörer, grafiska formgivare och animatörer som visar en mångfald av kreativitet. Alla som deltar får med sig en katalog hem!

Laura Liedo

Laura Liedo är en illustratör baserad i Barcelona. Laura studerade creative illustration på EINA School of Art and Design i Barcelona. Hon arbetar främst med olika internationella tidskrifter och tidningar. Bland hennes uppdrag kan vi hitta Boston Globe, Time Magazine, Vogue eller Wall Street Journal. Laura arbetar vanligtvis konceptuellt med enkla former, platta färger och letar efter en touch av humor eller ömhet i hennes karaktärer.

Arad Golan Coll

Arad Golan Coll är frilansande illustratör baserad i Malmö. Han har en illustrationsexamen från Falmouth University (UK) och har tidigare kort tid studerat grafisk design och grafik. Arad arbetar främst med redaktionella kunder både i Sverige och utomlands och gör då och då bokomslag eller posterkonstverk. Med särskild kärlek till trycktekniker och lekfulla idéer ägnar han också tid åt personligt arbete vid sidan av sitt beställningsarbete. Har bland annat jobbat med Regeringskansliet, The Guardian Labs, Money Magazine, Alkohol & Narkotika.

Illustratörcentrum

Illustratörcentrum är Sveriges största förmedlare av kreatörer inom visuell kommunikation och verkar för en hållbar arbetssituation för bild- och formskapare i hela landet.