The Nordic Report 01 lyfter fram goda exempel inom hållbar produktion och konsumtion i Norden. Boken ges ut av SUSTAINORDIC som är ett nätverk med syfte att främja hållbar konsumtion och produktion utifrån ett nordiskt perspektiv, i enlighet med FN:s globala mål 12 i Agenda 2030. Insamlandet av goda exempel har pågått under hela året i alla de nordiska länderna och nu har ett 60-tal exempel, ca. 12 per land, förpackats i en publikation, på alla nordiska språken plus engelska, med syftet att inspirera och vara en ögonöppnare för en internationell publik. Nätverket SUSTAINORDIC vill sprida exempel på nya lösningar inom cirkulär ekonomi, nya material, hållbar produktion, bioekonomi och social hållbarhet.

Program

17.00 Dorte Bo Bojesen, VD Form/Design Center hälsar välkommen. 17.10 Jakob Trollbäck, grundare av Trollbäck + CO och The New Division om arbetet med Agenda 2030 och Mål 12 – hållbar produktion och konsumtion. 17.35 Panel med Helena Uesson, Form/Design Center och Jonas Olsson, Arkdes om arbetet med The Nordic Report 01. 17.45 – 19.00 Mingel med läsning av The Nordic Report 01, förfriskningar, tilltugg samt DJ som spelar hållbar musik. PLATS: Form/Design Center ARRANGÖR: Form/Design Center, ArkDes och SUSTAINORDIC FÖR VEM: Alla KOSTNAD: Gratis Boken The Nordic Report 01 finns till försäljning i Form/Design Centers butik och webbutik.  

Anmäl dig här:

Invajo.com

 

Om Jakob Trollbäck 1999 grundade den svenske designern och kreatören Jakob Trollbäck den prisade kreativa studion Trollbäck+Company i New York. Efter att ha skapat det visuella kommunikationssystemet för FN:s Globala mål startade han för två år sedan The New Division i Stockholm, en ny typ av strategisk kommunikationsgrupp med fokus på hållbarhet. Genom att göra komplexa och viktiga ämnen enklare att förstå arbetar The New Division tillsammans med myndigheter, organisationer och näringsliv för att skapa en hållbar framtid. Om SUSTAINORDIC SUSTAINORDIC är ett nätverk med syfte att främja hållbar konsumtion och produktion utifrån ett nordiskt perspektiv, i enlighet med FN:s globala mål 12 i Agenda 2030. Förutom ArkDes och Form/Design Center som representanter för Sverige ingår också Dansk Arkitektur Center DAC, Dansk Design Center DDC, Norsk Design og Arkitekturcenter DogA, Iceland Design Center samt Design Forum Finland i nätverket. ArkDes är förvaltningsorgan och delar projektägarskapet av SUSTAINORDIC med Form/Design Center i Malmö. Nätverket är finansierat av Nordiska ministerrådet. Lansering av boken The Nordic Report 01 sker den 19 feb på ArkDes i Stockholm och den 28 feb på Form/Design Center i Malmö.