I samband med prisutdelningen på Vandalorum i Värnamo, invigdes en utställning som presenterar TAFs arbete från grundandet 2002 fram till idag. Här ryms arkitektoniska projekt såväl som möbler, armaturer och bruksföremål för internationellt verksamma producenter. Den 9 dec 2017 – 21 jan 2018 visar vi utställningen i Malmö.

Prismotivering
”Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom – TAF har målmedvetet slipat sitt formspråk till en raffinerad enkelhet, som med ingredienserna humor och portioner av fräckhet framkallar berörande tilltal. En container på gatan eller en skiva på bockar är vardagliga inspirationskällor som utmanat till att gå vidare och skapa en intressant hållbar förnyelse av arketypiska produkter”.
– Styrelsen för Karin och Bruno Mathssons fond

Om TAF
TAF består av Gabriella Gustafson (f 1974) och Mattias Ståhlbom (f 1971). Gustafson är utbildad vid Konstfack i Stockholm, Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och MFS-studier i Brasilien. Ståhlbom är utbildad vid Konstfack. Han har även studerat etnologi och konstvetenskap vid Stockholms universitet och Umeå universitet. TAF har ställt ut på bl.a. MoMA i New York och finns representerade i den permanenta samlingen hos bl.a. Nationalmuseum i Stockholm och Designmuseum Danmark i Köpenhamn. TAF tilldelades Form Award 2017 i kategorin Årets designer samt Årets möbel 2017 av Sköna Hem.

Utställningen är producerad av Vandalorum i samarbete med Stiftelsen Karin och Bruno Mathssons Fond.

www.tafarkitektkontor.se