SPOK (Samtida produktion och konsumtion) är en plattform för produktion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. Hemsidan synliggör lokala tillverkare och på så vis skapas fler möten och förenklar samarbetet mellan kreativa näringar och industri. Tillsammans med Svensk Form i monter C18:21Stockholm Furniture & Light Fair visas produkter där formgivare och tillverkare hittat varandra via SPOKs plattform.

Medverkande designers + tillverkare

Eva Moritz + Yalla Trappan
Förstberg Ling + Rob Krieger Stone
Gustav Carlberg + Rosengrens Metallgjuteri
Kajsa Willner + AC Snickeri
Kauppi Kauppi + Ifö Electric
Louise Hederström + Ekdahls Plåtindustri
M&E Design + Kullaro, AB Pressmekano
Lillian Öberg & Margareta Heijkenskjöld Holmgren + Yalla Trappan
Milan Kosovic / Sekt + Den Danske Keramikfabrik
Malmö Upcycling Service + Kirsebergs Plåt & Mekaniska, Ytbehandlarna i Skåne
Nestor Campos + Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad, Totallack i Malmö
Nestor Campos + M&E Ohlssons Klockgjuteri, Brantviks Måleriverkstad
Sara Emander & Sara Gullberg + Kirsebergs Plåt & Mekaniska
Siri Skillgate + Yalla Trappan
Stoft Studio + Kullaro
Studio Trojka & Jonas Larsen + Studio Glashyttan i Åhus
What The Heart Wants + Önnerups Snickeri

Om SPOKs expansion

Under 2019 har ett intensivt arbete bedrivits för att utveckla den tidigare digitala plattformen efter att Tillväxtverket, i enlighet med regeringens ambition att stärka förutsättningarna för industrialisering och tillverkning i Sverige, beviljat SPOK medel för att expandera till hela landet. Den nya hemsidan som kartlägger hela landet kommer ytterligare kunna synliggöra lokala tillverkare och på så vis skapa fler möten och förenkla samarbetet mellan kreativa näringar och industri. Dessa möten kommer i förlängningen generera företagsamhet för både innovativa företag och tillverkningsindustrin. Målet med satsningen är att sprida plattformen nationellt med hjälp av ett nätverk av självgående, regionala hubbar som administrerar listningen av företag lokalt.  

Stockholm Furniture & Light Fair Stockholm Furniture & Light Fair är en mässa och mötesplats för skandinavisk design. Här visas de senaste trenderna och nyheterna under fem dagar i februari. Mässan är öppen för allmänheten lördagen den 8 feb (biljetter hittar du här>>).