Sex team av formutövare och tillverkare har matchas ihop och arvoderas för att under 4 månader gemensamt utveckla en idé. Ö–GJORT är en testbädd för samverkan inom form- och designområdet och resultatet kan bli material- och tillverkningstester, en prototyp eller färdig produkt. Under Southern Sweden Design Days, 2024, visas resultaten av dessa samarbeten upp på Lokstallarna.  

SPOK

SPOK (Samtida produktion och konsumtion) är en digital plattform för produktion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. Hemsidan synliggör lokala tillverkare och på så vis skapas fler möten och förenklar samarbetet mellan kreativa näringar och industri. Form/Design Center leder utvecklingsarbetet med hjälp av ett nätverk av självgående regionala hubbar runt om i landet som listar lokala företag och tillverkare i sina regioner.

OM SOUTHERN SWEDEN DESIGN DAYS

23–26 maj arrangerar Form/Design Center Southern Sweden Design Daysför fjärde året i rad. Under fyra dagar fylls Malmö med utställningar, seminarier, workshops och festligheter på mer än 70 olika platser i staden. 

Southern Sweden Design Days bjuder in besökare från hela världen att utforska design med fokus på hållbarhet, utveckling och innovation – från konstnärligt progressiva objekt till exempel på hur överblivet industrimaterial kan få nytt liv. Gallerier, butiker, showrooms och designers studios är öppna för besökare.

Lokstallarna i Kirseberg är festivalens huvudarena med 6 000 kvm utställningar, livestudio inför publik, aktiviteter för barn och unga, matverkstad och mycket mer.