Kajsa Willner är utbildad vid Istituto Europeo di Design i Rom och Milano. Efter en bachelor's degree i möbeldesign i Italien flyttade Kajsa till Nederländerna för att få arbetslivserfarenhet genom att praktisera och arbeta för Julien Carretero och för JSPR. Hon återvände till Sverige och grundade Studio Kajsa Willner år 2013 i Malmö.

Studio Kajsa Willner formger och säljer egentillverkade objekt i mindre upplaga, samt arbetar på uppdrag med att visualisera rumsliga installationer, kurera utställningar och initiera nya projekt. I designprocessen utgår Kajsa Willner från naturen och processen i sig, men det kan också vara något som hon vill lyfta till ytan och belysa från ett annat perspektiv, klädd i en funktionell eller dysfunktionell form.

Kajsa Willner nominerades till Ung Svensk Form 2014/15 och var bronsvinnare i A’ design Award 2017. 2016 tilldelades hon artist-in-residence i Polen och Orońsko av Konst i Halland på Centre of Polish Sculpture in Orońsko.

FRÅGOR & SVAR
Var är du född?
Halmstad

Hur gammal är du?
35

Var bor du?
Malmö/Limhamn

Vad sysslar du med?
Möbel- och produktdesign samt kuraterade projekt.

Favoritplats?
Vilshärad

Favoritmaterial?
Allt

Favoritdesigner?
Hella Jongerius (de gamla verken)

Favoritfärg?
Gillar alla färger om det kombineras på ett fint sätt.

Vad inspirerar dig?
Naturen, förändring, drivkraft och humor.

Din vision/affärsidé?
Det kännetecknande för Studio Kajsa Willner är att våga, att utforska och på ett lekfullt sätt utmana förutfattade meningar om vad design är och ska vara.

Största misstag?
Jag gör fel och misstag hela tiden både som människa och formgivare. I mitt yrke ser jag till att göra det till min fördel genom att ta till vara på de misstag jag gör och låta dem istället bli till en positiv del av designprocessens riktning.

Drömprojekt?
Att vara med i ett team med uppdrag att forma och sätta Malmö på kartan som en ny konst- och designstad. Förhoppningsvis i form av en konst- och designbiennal eller något liknande där jag även vill delta som en av de utställande formgivarna.

Nästa projekt?
Förhoppningsvis något crazy, återstå att se om jag får uppdraget!

www.kajsawillner.com

 

Månadens Formgivare är en porträttserie som lyfter fram en lokal kreatör med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visar på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Designområdet spänner över en mängd discipliner såsom möbelformgivning, industridesign, arkitektur, mode, grafisk design, illustration och rörlig bild.