Från Malmö gratulerar vi Romeo Vidner från Re-public som blev nominerad för sitt verk Permanent Daylight. Permanent Daylight är en konstpublikation, av den svenske konstnären Jonas Liveröd. Publikationen är formgiven i broadsheet-format som en hybrid mellan en bok, en dagstidning och ett magasin, och presenterar läsaren för ett urval av Liveröds konstnärliga verk – sammanställt med influenser, anekdoter, referensmaterial och intervjuer samt andra stumpar och brödstycken, som utgör strukturen i Liveröd-land.
Utöver publikationen är en matchande ask och ett flygblad formgiven. De tre delarna binds samman på tvärs av de olika formaten med en distinkt svart linje som ramar in verket, och skapar ett visuellt lugn i det annars fragmenterade innehållet.

Jury:

Interaktiv design och rörlig bild: Ingrid Sydow, Arvid Tappert, Anne Hellman Vold, Erik Arheden (från Malmö, UPPER FIRST), Leo Sandberg och Finsta.

Grafisk design: Clara von Zweigbergk , Linnea Lofjord, Matilda Flodmar, Pascal Prosek, Stefania Malmsten och Maria Glansén.

Illustration: Björn Atldax, Vejde Gustafsson, Anna Kask, Kolbeinn Karlsson, Jeanette Steinsland och Sara Singh.

Kolla! har arrangerats sedan 2003 av Svenska Tecknare. Svenska Tecknare är en intresseorganisation för yrkesverksamma inom illustration, grafisk design, animation och serier. Syftet med tävlingen var att uppmärksamma det som är nyskapande, utvecklande och ett gott hantverk inom bild och form i Sverige. Idag är Kolla! branschens viktigaste tävling för kreatörer. 2013 har vi valt att genom en serie text-, ljud- och bildreportage belysa olika aspekter av yrket och yrkesidentiteten. Alla dessa reportage kan du ta del av på kolla.se.