Både möbelproducenten VERK och klädmärket A NEW SWEDEN använder bara svenska material som genom lokal produktion blir till produkter av högsta kvalité. Utställningen lyfter fram inblandade aktörer, producenter av råmaterialen ull, läder, glas, trä och stål, samt hantverkare och tillverkare av de faktiska produkterna.

Med The Future is Local vill VERK och A NEW SWEDEN både utbilda och inspirera, på samma gång som man hoppas få begreppet ”made in Sweden” att stå för något verkligt bra igen.

Utställningen öppnar 14:00 den 12/3. VERK kommer vara på plats på plan 3 på Form/Design Center för en introduktion om utställningen. 

Om VERK och A NEW SWEDEN

VERK är ett hållbart svenskt möbelföretag vars produkter tillverkas i Sverige och tillverkas uteslutande av svenska råvaror - från nålfilt till ytfinish - utan att kompromissa med komfort eller design. Det är unikt.

A NEW SWEDEN grundades 2019 och tillverkar kvalitetskläder i Sverige av svensk ull. Alla plagg har en helt transparent produktionskedja från fårfarm till förpackning och all produktion sker så lokalt som möjligt. Inga plastmaterial används, så alla plagg är 100% biologiskt nedbrytbara.