Formgivarduon LantzVarghans har i sitt textilprojekt Brandnäva utforskat naturmotiv både från Skåne och parets hemtrakter Leksand och Umeå. Den lekfulla och ibland slumpstyrda mönsterrapporten till de handtryckta tygerna har tagits fram med hjälp av en collageteknik som paret utvecklat under arbetets gång - ett slags analogt Photoshop med redigerbara lager. Mindre precist än om mönstret skapats digitalt men en teknik som möjliggör ett i högre grad kollektivt skapande.

Utgångspunkten för textilprojektet och motiven handlar om duons fascination för naturen och de avtryck vi människor gör. Brandnäva (projektets titel) är en pyrofil art som är mer eller mindre beroende av skogsbränder. Den kan ligga i marken i flera hundra år innan den blir tillräckligt upphettad för att växa.

Till verket hör också ett ljudspår signerat Ivar Lantz (som musiker kallad Golden Ivy).

I utställningen presenteras också ett textilt samarbete med konstnären Kerstin Åström Carlén som omvandlat Brandnäva till två jackor. Kerstin driver märkena SKOLKA och RAST under namnet STREJK.

Ivar Lantz och Elvira Varghans arbetar som formgivare och illustratörer och har bland annat skapat mönster för Trés Bien, Haglöfs och Polar Skate Co.