Designduon Kauppi & Kauppi presenterar belysningsserien Ohm och berättar tillsammans med Anders Öringe, VD Ifö Electric, om samarbetet där det skånska företagets klassiska produkter inspirerat till en kollektion som sammanför tradition, hållbarhet och nytänkande.

Kauppi & Kauppi är en designduo med rötter i norra och södra Sverige. Johan och Nina har båda en Magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. 2016 etablerades den gemensamma studion Kauppi & Kauppi i Sverige, efter några år utomlands i New York och Frankfurt.

Ifö Electric är Skandinaviens enda producent av pressat porslin, välkänt för sin unika produktion av elektrotekniska produkter. Företagets historia startade i början av 1900-talet inte långt ifrån Ivön i Skåne, där kaolinlera förr bröts. Med sin produktion av isolatorer, säkringar, kulodosor, och hållbara porslinsarmaturer har företaget spelat en viktig roll i svensk industri- men även designhistoria. Belysningsarmaturer designade av Sigvard Bernadotte på 60-talet, Knud Holscher på 80-talet och Duoform på 00-talet har blivit skandinaviska klassiker och känns igen i otaliga hem och offentliga miljöer. Med Kauppi & Kauppis Ohm utökas nu familjen.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Form/Design Center
FÖR VEM: Alla
ANMÄLAN: Ingen
KOSTNAD: Gratis