Kvällens inspiratör Karin Mantefors har gillat flätor ända sedan det var populärt med "fiskartröjor" när hon gick i skolan. Karin kommer under kvällen att visa hur du med hjälp av hjälp av en extrasticka, ibland kallad flätsticka, kan flytta maskor i stickningen för att skapa mönster. Vi kommer att sticka från diagram och du behöver veta hur man lägger upp och stickar både räta och aviga maskor.

Flätor kan stickas i alla typer av garn men Karin rekommenderar att du tar med ett två- eller tretrådigt slätt ullgarn och stickor som passar till. Ta gärna med en flätsticka om du har eller en strumpsticka. Under kvällen stickas olika provbitar för att utforska teknikens möjligheter.

STADEN MALMÖS HEMSLÖJDSFÖRENING

Staden Malmös Hemslöjdsförening vill sprida kunskap om hantverkstekniker, kvalitet, beständighet och återbruk. Föreningen vill berätta historien bakom det traditionella hantverket. De verkar för skapa möten mellan människor i syfte att alla ska få möjlighet att upptäcka skönheten, nyttan och den gränslösa glädjen i slöjden.

Staden Malmös Hemslöjdsförening verkar för att sprida kunskapen om hemslöjd i form av föreläsningar, möjligheten att prova på hantverk och erbjuda handledda fördjupningskurser i historia, teknik och material. De har återkommande inspirations- och prova-på-kvällar, ofta en gång i månaden.

Läs mer om Staden Malmös Hemslöjdsförening