Nordisk Panorama Film Festival är en hyllning till det bästa inom nordisk dokumentär- och kortfilm. Tävlingsprogrammet med sitt fokus på filmer producerade i Norden är festivalens absoluta kärna. Sedan 2013 har festivalen sitt hem i Malmö, en stad som satsar på film och där det finns en stor publik för kort- och dokumentärfilm. Festivalen erbjuder en unik möjlighet att ta pulsen på den nordiska filmscenen, nätverka med den nordiska filmbranschen, se film av erkända filmskapare och upptäcka nya lovande talanger.

Cinema Walk är festivalens sätt att slå samman staden med festivalen. De har hittat 20 vidsträckta och alternativa visningsställen över hela Malmö. Du kan se film medan du äter, handlar eller klipper dig. Se alla platser här

Oslo Tales

 

André Chocron / Norge / 2017 / 10 min

Berättelser och observationer om människor i Oslo, berättade av några av stadens mest visuella men minst pratglada invånare: husen och lägenheterna. Ljudinspelningar av riktiga människor kombineras med animerade videoklipp av de olika platserna människor bor. Husen berättar själva!