Andréason och Leibel startade sin studio direkt efter masters i Industridesign på HDK i Göteborg. 2002 flyttade paret till Malmö och arbetade med belysningsdesign åt IKEA och Ateljé Lyktan i Åhus samt med flera grafiska profileringsuppdrag. De har idag sin studio mittemot sockerbruket i ett vackert gammalt tryckeri i Arlöv.

På Form/Design Center visar Andréason & Leibel Circuit Chandelier ett samarbete med kemiglasproducenten Csaba Humenyik, Humi-glas i Dalby, framtagen initialt till London Design Biennalen och utställningen Welcome to Weden kurerad av Jenny Nordberg. Utställningen handlade om vad man kan åstadkomma i ett demokratiskt samarbete med lokal produktion på riktigt.

Tidskriftssamlaren Cathedral, producerad av Normann Copenhagen är en del i en serie inredningsaccessoarer kallad Daily Fiction och omnämndes i Best of the rest, Wallpaper Design Award 2017. Färgsättning och mönster gjordes av Femmes Regionales.

FRÅGOR & SVAR
Var är ni födda?
Limhamn, Malmö och Sofiero, Helsingborg

Hur gamla är ni?
42 / 44

Var bor ni?
Arlöv

Vad sysslar ni med?
Vi är industridesigners som frilansar inom belysning, möbler och inredningsprodukter

Favoritplats?
I rökrutan

Favoritmaterial?
Papper

Favoritdesigner?
Bröderna Castiglioni och Ettore Sottsass. Senaste upptäkt amerikanska Margaret de Patta. Hon gjorde fantastiska silversmycken på 40-talet.

Favoritfärg?
Payne's gray

Vad inspirerar er?
Film, arkitektur och konst

Månadens Formgivare är en porträttserie som vill lyfta fram en lokal förmåga med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visa på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Listan över designområden är lång med allt från möbelformgivning, industridesign, arkitektur till mode, illustration, rörlig bild osv.