Gabor Palotai är en internationellt mångfaldigt belönad grafisk designer och konstnär. Hans designstudio, Gabor Palotai Design, har sedan 1980-talet arbetat multimedialt inom visuell kommunikation, från profilprogram, identitetsdesign och logotyper, till utställningsdesign, fotografi, affischkonst, illustrationer, animationer och bokdesign.

Den omfattande mönsterserien Unreadable Patterns har Gabor Palotai i olika former arbetat med och vidareutvecklat i flera decennier. Unreadable Patterns kan betraktas som en experimentell, dekonstruktiv typografi, som rekonstrueras i oläsbara, visuella världar. Dessa mönster har i olika versioner ställts ut som konstverk, blivit kortfilmer och framträder i Gabor Palotais grafiska designroman Odysseus (2007), bildat identiteter för företag och institutioner, använts i inredningsarkitektur, uppstått som glasväggar och mattor. 2015 lanserades flera textila versioner av Gabor Palotais Unreadable Patterns specifikt framtagna för Ljungbergs Factory.

2015 tog Gabor Palotai hem guldet i Svenska Designpriset. Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Tävlingen ska ge alla som arbetar med grafisk design och formgivning möjlighet att delta. Gabor Palotai vann i kategorin Redaktionellt – Bok – Print för omslaget till boken Facing Heaven skriven av Erik Videgård. Motiveringen löd: För kongenial renhet och detaljens suveränitet”.