Träbildhuggaren/konsthantverkaren Carsten Nilsson har varit verksam sedan mitten av 90-talet med att hjälpa snickerier och designers med olika träsniderier. Han har under senare år kanske blivit mest känd för sina fantasifulla och rikt utsnidade spegelramar, men han gör även mycket annat. Förutom konsthantverket har Carsten kurser i träbildhuggeri i sin ateljé i Hammenhög på Österlen där han driver sitt företag.

Carsten kommer att föreläsa om sitt arbete, berätta om olika uppdrag han har gjort och om var han hittar sin inspiration. Han kommer även att visa och förklara hur det går till att snida och att slipa sina verktyg. Det kommer ges tid till att mingla och prata och ställa frågor, välkomna att ta med egna verktyg eller träsniderier för att få tips och idéer!

STADEN MALMÖS HEMSLÖJDSFÖRENING

Staden Malmös Hemslöjdsförening vill sprida kunskap om hantverkstekniker, kvalitet, beständighet och återbruk.

Föreningen vill berätta historien bakom det traditionella hantverket. De verkar för skapa möten mellan människor i syfte att alla ska få möjlighet att upptäcka skönheten, nyttan och den gränslösa glädjen i slöjden.

Staden Malmös Hemslöjdsförening verkar för att sprida kunskapen om hemslöjd i form av föreläsningar, möjligheten att prova på hantverk och erbjuda handledda fördjupningskurser i historia, teknik och material. De har återkommande inspirations- och prova-på-kvällar, ofta en gång i månaden.

Läs mer om Staden Malmös Hemslöjdsförening