Under kvällen kommer vi få höra erfarenheter från arbete med Lindängen, Rosengård och Fittja. Mingel från 17:30 och föredragen börjar 18.00.

Program Lindängen – Agneta Person, Malmö Stad, Program Lindängen är ett 5-årigt pilotprogram för geografisk utveckling av Lindängen. Programmet ska både utveckla en modell för programstyrning och genom en intern budget på cirka 500 miljoner kronor investera socialt och fysiskt i området. Läs mer här>>.
Fittja Peoples Palace – Spridd Fittja People´s Palace var det vinnande förslaget i den svenska delen av Nordic Built Challenge 2013 – en tvärvetenskaplig tävling som frågade efter hållbara, lönsamma och skalbara metoder för renovering av några av de vanligaste byggnadstyperna i Norden. Läs mer här>>.
Rosengård, Biblioteksplatsen – DIS/Order Säkra och bra utemiljöer för barn och unga är målet med Disorders arbete inom Amiralsstaden. Redan år 2015 började DIS/Order att arbeta Amiralsstaden och den första utemiljön som byggdes om är den så kallade biblioteksplatsen i Rosengårds centrum. Där kommer bland annat träd och en grönvägg av klätterväxter att planteras mot sporthallen. Dessutom kommer platsen att få nya och fler sittmöbler. Läs mer här>>.

 

ANMÄLAN: Ingen

 

Sveriges Arkitekter Skåne anordnar regelbundet ABAR – kvällar med mingel och föreläsningar på Form/Design Center. Målsättningen är att erbjuda medlemmar en plats att mötas, diskutera och fördjupa sig i ämnet arkitektur; inredning, landskap, hus och stadsbyggnad.