Southern Sweden Design Days

I maj 2021 hålls första upplagan av Southern Sweden Design Days, ett nytt internationellt designevent i Malmö. Southern Sweden Design Days öppnar dörrarna till den sydsvenska designscenen och bjuder in både lokal publik och besökare från hela världen. På en mängd platser i staden arrangeras utställningar, seminarier, nätverksevent och festligheter under fyra dagar. Southern Sweden Design Days 2020 är startskottet för ett årligt återkommande event som synliggör och bygger kunskap kring design - med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center.

GOING PRO

Under 2020 genomförs ett pilotprojekt i form av ett affärsutvecklingsprogram för designers, specifikt inriktat mot enskilda utövare, designstudios och mindre företag verksamma i Skåne och Blekinge. Programmet är ett samarbete mellan Form/Design Center och Business Sweden och projektet Southern Sweden International*. I GOING PRO får motiverade designers hjälp med att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap – att utveckla sitt företagande, bli mer professionella som leverantörer och öka sin konkurrenskraft.

Deltagare 2020

Genom en open call har 12 designers valts ut för att delta i en intensiv professionaliseringsprocess under ett 6-veckors program bestående av gruppsessioner med coachning inom affärsutveckling, marknadsstrategi, positionering, presentation, ekonomi och avtal.

Ateljé Schultz Lindberg
Hi On Life
Jollygoodfellow
Lab La Bla
Lisa Darland
Malin Mena
Malmö Upcycling Service
Pia Högman
Pow Studio
Studio Svensson Lundmark
Vera Z Felt
Vi På Ön

Yta på Southern Sweden Design Days 'main location'

Genom sitt deltagande i GOING PRO tilldelas formgivarna kostnadsfritt en yta om 6 kvm på Southern Sweden Design Days ’main location’ Lokstallarna, (motsvarande ett värde på ca 5 000 kr) att ställa ut eget arbete på. Lokstallarna kommer att vara en knytpunkt för dagarna och utgöra plats för invigningsfest, presslounge, föredrag, utställningar m.m.

Kriterier för deltagande i program

Programmet erbjuder plats för tio designers som:

är baserade i Skåne eller Blekinge
innehar ett bolag registrerat hos Bolagsverket och/eller F-skattsedel, alternativt fakturerar via ett egenanställningsföretag.
har max 3 anställda i bolaget
gärna har minst 1 års erfarenhet av att driva eget företag;
vill utvecklas och pusha gränserna för sitt kreativa företagande;
är tillgängliga under mars-april för att delta i: 1 individuellt möte för nulägesanalys (2 h, v 9), gemensam kick-off 3/3 kl 10:30-13:30 samt gruppcoachning och workshop vid 3 tillfällen 10/3, 25/3, 7/4 kl 10:00-14:00 som hålls i Malmö;
vill investera tid och energi i förberedelser och eget arbete mellan mötestillfällena;
vill delta i Southern Sweden Design Days i maj 2020 genom att ställa ut eget arbete i individuell yta på SSDD:s main location Lokstallarna;
vill investera i GOING PRO genom engagerat deltagande, diskussion och samarbete under hela processen;

 

  *Southern Sweden International syftar till att hjälpa små och medelstora företag i Skåne och Blekinge att växa internationellt genom affärsutveckling och internationell exponering. Projektet syftar även till att marknadsföra Skåne och Blekinge utomlands för att attrahera utländska investeringar till regionen. Southern Sweden International drivs av Invest in Skåne tillsammans med Region Blekinge och Almi Blekinge. Projektet är delfinansierat av Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond och Region Skåne.