POW Studio grundades i Malmö hösten 2017 av illustratör och designer Ida T Rosengren. Verksamheten är ett soloprojekt där Ida vill sprida glädje och power med sina färgstarka örhängen och bilder. 

Ida hade letat efter de perfekta statement-örhängena i flera år, men utan framgång. Alla par som fångade hennes uppmärksamhet var antingen resultatet av själlös massproduktion, dyra haute couture-smycken eller helt enkelt för tunga att bära - så Ida bestämde sig för att börja göra sina egna.  

Idag driver Ida verksamheten på egen hand. Alla örhängen monteras för hand av antingen Ida själv, hennes assistent eller av kvinnorna som arbetar på kooperativet Yalla Trappan i Malmö.  

Tillverkningsprocessen hålls småskalig och örhängena säljs nästan uteslutande online, med några få handplockade undantag som Odd Lemon i Köpenhamn samt vid specifika popup-evenemang som de som hålls i Marimekko-butiken i Malmö.  

POW-örhängen har använts av ett flertal skandinaviska inflytelserika personligheter och i oktober 2019 prydde POW omslaget av svenska ELLE.