Inför Southern Sweden Design Days 2022 har vi ett ökat fokus på möten och nätverkande, och stor vikt kommer att läggas på möjligheter till interaktion och socialt och affärsmässigt nätverkande. Som ett led i detta och med syfte att skapa synergier och samarbeten inom regionen och även goda förutsättningar för inspirerande programinnehåll under SSDD i maj, arrangerar vi ett Business speed dating event mellan designers och möbelproducenter.

Business speed dating är ett gyllene tillfälle för dig som designer att konkret hitta nya affärskontakter och affärsmöjligheter. Mötena sker utan förbehåll och deltagarna förbinder sig inte till något.  

Vid ett antal tillfällen under året hålls speed dating-event där kreatörer ges möjligheten att träffa representanter från utvalda branscher. Konceptet har utvecklats i samarbete med Tourism in Skåne och Den Öppna Innovationsarenan, med syfte att skapa möten mellan kreatörer och företag från olika näringar. 

 

Business speed dating är kostnadsfritt för samtliga deltagare. 

UPPLÄGG 

Designers ansöker om att delta via en open call-process under perioden 4–21 november. Urvalet görs med utgångspunkt i att skapa en intressant matchning mellan designers och möbelproducenter.  

Som designer träffar du ca 6–8 möbelproducenter vid eventet. Alla designers får möjlighet till möte med samtliga möbelproducenter. Varje möte ges 10 minuter. Samtliga deltagare informeras i förväg om körschema och vilka som kommer att medverka.

Southern Sweden Design Days

19–22 maj 2022 går andra upplagan av Southern Sweden Design Days av stapeln – ett nytt internationellt designevent i Malmö som arrangeras av Form/Design Center.

CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

”Speed datingen för designers var helt klart en galen upplevelse. Känslan av att producenterna stod på rad och väntade på att få prata med oss formgivare, ovärderligt. Vad hinner man med på 10 minuter? Inte mycket, men tillräckligt för att få upp ett intresse. Vårt resultat av att delta i eventet blev oerhört positivt. En insåld produkt som lanseras nu på möbelmässan i Stockholm 2019 och påbörjade samarbeten med två andra producenter.”

Niklas Madsen, Superlab

”Ett par timmars speed dating med tio potentiella samarbetspartners ersätter lätt två månaders arbete med att få till lika många möten. För oss som tycker det är svårt att lyfta luren och be om ett möte så är det här ett fantastiskt sätt att etablera kontakt. Vi jobbar vidare med designförslag till flera av våra nya kontakter. Om det i slutändan ändå inte resulterar i några direkta samarbeten så har vi åtminstone övat på vår företagspresentation, lärt oss något nytt om hur vi kan möta behoven i branschen, träffat kollegor och haft det oväntat roligt.”

Kristin Leibel, Andréason & Leibel 

”Vi har ett inbokat möte med ett arkitektkontor för att visa våra produkter från vår kontakt med dem under speed datingen. Jag är mycket positiv till eventet och hoppas på fler. Det tar tid att få resultat.”

Maria Gustavsson, Swedish Ninja 

”Väldigt givande att gå igenom sin portfolio och beskriva inför sig själv vem man är som fotograf och hur man skall förmedla detta till kunden. Skulle rekommendera liknande event för kollegor.”

Johan Bävman, Fotograf

”Superbra initiativ, så glad att jag fick delta! Det var roligt att få träffa både arrangör och andra kreatörer. Inspirerande! Tyckte att speed datingen gick bra, jag har ett potentiellt möte i vår med en reklambyrå. Jag ska ligga på de andra, tror att man som illustratör måste vara ihärdig och höra av sig. Ofta handlar det om bra timing.”

Rickard Grönkvist, Illustratör, grafisk formgivare & fotograf

”Mycket bra och givande initiativ. För diskussioner med flera medverkande arkitekter kring framtida samarbeten. Intresset finns, vi får se om det blir en realitet.”

Kajsa Willner, Designer