I samband med att ansökan till Utvalt i Syd 2021 öppnar den 1 november bjuder vi in till en tredje inspirationsföreläsning. Utvalt i Syd 2021 är en utställning som vill visa det hantverksdrivna skapandets spännvidd och utveckling inom dagens formområde: här inkluderas alla former och uttryck, från traditionella slöjd- och bruksföremål till det fria och konceptuella. Utvalt vill uppmuntra arbeten som förvaltar hantverkskunnandet men gärna överskrider traditionella gränser för uttryck och teknik. Alla som arbetar med hantverksmässigt och konstnärligt formskapande i eget namn eller tillsammans med andra har möjlighet att söka. Läs mer här ›› Utställningen öppnar på Form/Design Center i Malmö i mitten av juni 2021.

Katarina Evans

Katarina Evans är utbildad hemslöjdskonsulent på HV och har gesäll- och mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon har bl a arbetat som produktutvecklare inom textilindustrin och har som konsthantverkare arbetat med både egna projekt och projektsamarbeten. Sedan 2002 driver hon Studio Brieditis Evans tillsammans med Katarina Brieditis och de har gjort flera uppmärksammade hållbarhetsprojekt, bl a Do Redo och Re Rag Rug. På senare tid har de arbetat med gestaltningsuppdrag för bl a MUJI och författat häften till Hemslöjdens förlag. Evans är också lärare i formgivning och konstsömnad på Handarbetets vänners skola.

 

ANMÄLAN: Anmäl dig i formuläret nedan (begränsat antal platser*)

 

OBS! På grund av skärpta råd i Skåne för att minska smittspridningen av covid-19 genomförs detta evenemang utan publik. Föreläsningen kommer livesändas på Form/Design Center Play-kanal.