Projektet Nomadisk Paviljong och ungdomar från Romska Kulturcentret i Malmö bjuder in till workshop och föreläsning. Ungdomarna visar hur de arbetar med att revitalisera den romska traditionen av smyckeskonst. Under dagen får vi prova på övningar med metalltråd (luffarslöjd) samt fläta armband, halsband eller nyckelringar av garn.

NOMADISK PAVILJONG

Nomadisk Paviljong är ett projekt och en mobil paviljong av formgivaren Pia Högman. Paviljongen har ett tak av pressade näverark med syfte att upprätta en rumslig plattform för att initiera utbyte mellan personer, företag och föreningar. Ett annat mål med projektidén är att visa på björknäverns mångsidighet och flera av dess framstående kvaliteter. 

Romska Kulturcentret

Romska Kulturcentret i Malmö arbetar bland annat för revitaliseringen av det romska hantverket. Olika formgivningar, idéer och inspirationskällor skapar ett nytt romskt hantverk på sikt. Ungdomarna inom Romskt hantverk arbetar mycket i mässing och silver och skapar ringar, kedjor, armband, hängen och mycket annat. Ungdomarna ges fria händer att designa och utveckla egna smycken.

Program

12.00

Introduktion till Nomadisk Paviljong med Pia Högman

12.10

Presentation av projektet Romskt hantverk 2.0

12.30 – 15.00 

Workshop med ungdomar från Romska Kulturcentret i Malmö

 

Workshopen är gratis och ingen förkunskap krävs.