Julen närmar sig och vi passar på att plocka fram en massa inspirerande material ur gömmorna: ull och pärlor, glitter och papper, vackra band och garn i alla de färger. Av detta kan det bli grannlåtsdekorerade julgranshängen som fyllda hjärtan med extra allt, klassiska flätade stjärnor eller pimpade strutar att fylla till julgransplundringen. Vem vet – kanske slår vi även till med en smällkaramell!

Material finns på plats men om du har extra i gömmorna får du gärna ta med det.

STADEN MALMÖS HEMSLÖJDSFÖRENING

Staden Malmös Hemslöjdsförening vill sprida kunskap om hantverkstekniker, kvalitet, beständighet och återbruk. Föreningen vill berätta historien bakom det traditionella hantverket. De verkar för skapa möten mellan människor i syfte att alla ska få möjlighet att upptäcka skönheten, nyttan och den gränslösa glädjen i slöjden.

Staden Malmös Hemslöjdsförening verkar för att sprida kunskapen om hemslöjd i form av föreläsningar, möjligheten att prova på hantverk och erbjuda handledda fördjupningskurser i historia, teknik och material. De har återkommande inspirations- och prova-på-kvällar, ofta en gång i månaden.

Läs mer om Staden Malmös Hemslöjdsförening