In Swedish:

Kliv in och pröva på det hektiska arbetet på redaktionen, vässa pennan och kickstarta berättarlusten! Under ett par timmar jobbar vi tillsammans med att samla historier, berättelser, funderingar och visioner om platser och händelser i Malmö, stora som små! Testa att skriva en artikel, ställ dina nyfiknaste frågor i en intervju, gör ett bildreportage eller var med och skapa serier och omslag! Era vuxna får hänga med och testa rollen som redaktionsassistent, här finns uppdrag för alla!

→ Verkstaden sker kl 11–16 med en paus kl 13–14.

’GALON: Barnredaktion’ har tidigare blivit till magasin med berättelser om Göteborg, Södermöre och Nybro. Under denna Pop-up-verkstad börjar vi samla berättelser om Malmö, utifrån barnperspektiv! Arbetet kommer att visas och fortsätta växa under utställningen ’Här Omkring’ som visas på Form/Design Center 21 nov 2023–14 jan 2024.

Studio Goja drivs av Ida Liffner och Marthe Roosenboom, illustratörer och formgivare, examinerade från Masterprogrammet Child Culture Design vid HDK, Göteborgs Universitet.

Om Bästa Festivalen

Bästa Festivalen är Bästa Biennalens publika huvudevenemang. Festivalen erbjuder barn och unga att delta och medskapa i olika workshoppar, utställningar, performances och andra kreativa utmaningar för barn och unga och hela familjen. I Bästa Festivalen upplever och skapar barn och unga tillsammans med konstnärer och pedagoger.

Bästa Biennalen är en regional satsning på barn och ungas möten med konst, med nästan 100 konstplatser i Sydsverige är det landets största nätverk för barn och ungas möten med konsten och kreativiteten.

Läs mer