Form/Design Centers VD Dorte Bo Bojesen inleder eftermiddagen med att berätta om den välbesökta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i det gamla tegelmagasinet från 1800-talet. Därefter får vi lyssna på Bengt Wahlgren, byggnadsantikvarie och grundare av Restaurera, som delar med sig av sin erfarenhet inom omvandling av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse och miljöer. Ett arbete där kvalitet i utförande och material, liksom respekt för tidigare generationers gestaltning och hantverk, är viktiga utgångspunkter. 

Form/Design Center och Hedmanska gården

Form/Design Center i Malmö är den främsta plattformen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. I en kulturhistorisk miljö kan besökare ta del av utställningar, föreläsningar, workshops, designbutik och tidskriftscafé. Form/Design Center är även en plattform för branschen och driver olika hållbarhetsprojekt.

Sedan 1974 bedrivs Form/Design Centers verksamhet i den höga magasinsbyggnaden på Hedmanska Gården vid Lilla Torg i Malmö. Gården är ett byggnadsminne som består av fem olika byggnader i olika åldrar från 1590-tal till 1890-tal. Hedmanska gården är en typisk stadsgård under ett skede i Malmös historia då borgarna ägnade sig åt både handel och lantbruk. Gården har fått sitt namn efter Gabriel Hedman, som blev ägare till hela gården år 1838. Han lät åren 1850–52 uppföra det stora tegelmagasinet inne på gården. Här förvarades spannmål som sedan skeppades ut till bland annat England.